You are currently viewing למה לצפות כשאתם הולכים לטיפול זוגי

למה לצפות כשאתם הולכים לטיפול זוגי

למה צריך לעבור הערכה אצל המטפל?

כאשר מטפלים מבקשים הערכה, הם זקוקים להזדמנות להיכנס לעולמכם ולהקדיש זמן להבין כיצד אתם מתקשרים זה עם זה והיכן נקודות הכאב שלכם. זה כולל הבנה כיצד השכבות האלה משפיעות עליכם כזוג כשנפגשים יחד. מטפל הוא צד ניטרלי. אז חשוב לו גם להעריך את הדינמיקה שנוצרת כאשר כל אחד מכם פועל כדי לענות על הצרכים שלכם במערכת היחסים. המטפל משתמש בהערכה כדי לקבל תחושה של התנהגויות לא מועילות.

 

בפגישה הראשונה, תיפגשו עם המטפל שלכם ותעבירו לו היסטוריה בעל פה של הקשר. תדברו על מספר דברים כמו איך נפגשתם, זיכרונות של היכרויות, חוויות הורות (אם רלוונטי) וכל אחד יעיד מהמציאות הסובייקטיבית שלו לגבי הקשיים וההצלחות שחוויתם כזוג. הזמן הזה ביחד עוזר למטפל להתחיל להבין את המסע שעברתם יחד לפני שהגעתם לטיפול.

 

בדרך כלל המטפל יבקש מכם לדבר על נושא במערכת היחסים שלכם שהיה קשה לפתור אותו. למרות שזה עלול להרגיש לא נוח לעשות מול מישהו שהוא בעצם זר, צעד זה חשוב. הוא מאפשר למטפל מיומן לזהות אילו מיומנויות הליבה ייתכן שיהיה עליכם ללמוד או לכוונן. רוב הזוגות שיכולים להפגין דפוסי עימות נתמכים טוב יותר בטיפול זוגי. דפוסים לא פרודוקטיביים הם לעתים קרובות השורש של תחושות של חוסר הבנה וניתוק רגשי.

 

מעניין לקרוא: צעצועי מין- המדריך המלא

מפגשי אוורור

לכל אחד מכם תתקיים פגישה אישית עם המטפל ללא בן הזוג שלכם. מטרת הפגישה הזו היא לא לשמור סודות זה מזה, אלא לתת לכל אחד מכם מקום לדבר עם המטפל מבלי שתצטרכו לסנן אותו עבור בן זוגכם.

 

מטפלים יודעים שאתם אוהבים את בן זוגכם. עם זאת, צריך שיהיה לכם זמן לדבר עם המטפל אחד על אחד כדי לשתף אותו בדאגות והתקוות שלכם לגבי מה שהטיפול יכול להשיג. זה גם הזמן לבנות מערכת יחסים משלכם עם המטפל, כך שתוכלו להרגיש בטוחים שהוא מבין אתכם ויהיה הסנגור שלכם במהלך עבודתכם המשותפת.

 

כשתחזרו ביחד לפגישה הרביעית, המטפל יציג את הערכת החוזקות שלו (כי יש לכל הזוגות) ותחומי צמיחה. הערכה זו לא נועדה לגרום לכם להרגיש נבוכים או מודאגים לגבי מצב הזוגיות שלכם. מפגש הערכת מערכת היחסים הוא דרך לתת למטפל להציג את תוכנית הטיפול או מפת הדרכים שלו לגבי המטרות שיש לו עבורכם. תוכנית טיפולית תכלול צעדים ניתנים למדידה אליהם תוכלו לחזור בזמן שאתם לומדים ומיישמים כלים והתנהגויות חדשות.