You are currently viewing מחירי התרופות ללא מרשם בישראל גבוהים בהרבה מחו"ל

מחירי התרופות ללא מרשם בישראל גבוהים בהרבה מחו"ל

משרדי הבריאות והכלכלה הישראליים זימנו את מפיקי התרופות והמפיצים של ה- OTC לישיבות לאחר שמחקר מצא כי המחירים גבוהים ב -37% בממוצע בישראל.

 

מחקר חדש שעלה מראה כי תרופות ללא מרשם בישראל יקרות בהרבה ממקביליהם מעבר לים. משרדי הבריאות והכלכלה הישראליים זימנו לאחרונה את יצרני התרופות והמפיצים של ה- OTC לישיבת הבהרה לאחר שמחקר שהוזמן על ידי חברת הבינה העסקית אדקיט בע"מ מצא כי תרופות ה- OTC בישראל מתומחרות ב -37% בממוצע, לדברי אדם המכיר את העניין שדיבר עם כלכליסט בתנאי אנונימיות.

משרדי הבריאות והכלכלה בדקו לראשונה את המחירים הגבוהים של תרופות מסוג OTC לפני 18 שנה. לפני כשבועיים הודיעו שני המשרדים לחברות רלוונטיות על תוצאות Adkit, וביקשו תגובה בכתב לממצאים לפני שפרסמו אותם.

 

עם זאת, חברות התרופות OTC טוענות כי המחירים בישראל לא עלו בעשור האחרון. המחקר התבסס על מחיר המחירון, ורק הסתכל על המחירים בשוק הפרטי, בבתי מרקחת פרטיים, וברשת המרקחת הישראלית סופר-פארם, בכירה באחת החברות שהוזעקו אמרה ל"כלכליסט "בתנאי אנונימיות. אדקיט לא בחנה את בתי המרקחת של ארבעת ארגוני התחזוקה הבריאותית בישראל, המהווים 50% מצריכת התרופות בישראל, אמר המנהל.

 

בישראל, בניגוד לרוב העולם, מחירי התרופות ל- OTC מוסדרים על ידי משרד הבריאות, כך מסר דובר חברת תלם, הארגון הייצוגי של תרופות ה- OTC בישראל. המשרד קובע מחירים מקסימליים, והמחיר הסופי נקבע על ידי המוכרים השונים, אמר הדובר, והוסיף כי בעוד שהחברות כולן מתייחסות לפניות המשרדים בכבוד הראוי, מבט ראשוני על המחקר והנתונים עליהם מצביע על כישלונות משמעותיים.

 

בשבועות האחרונים פעלו משרדי הבריאות והכלכלה להשגת תמונה ברורה של מצב תמחור התרופות OTC בישראל, והממצאים נדונים בימים אלה עם הגורמים הרלוונטיים, כך נאמרו שני המשרדים בהצהרה משותפת.

 

כתיבת תגובה